Essentiële Tuinaccessoires: Parasols, Prieëlen En Tuinbanken

Published Feb 06, 22
6 min read

Picknicktafels nodig?

E-woodproducts verdeelt picknicktafels over heel België en biedt u een ruime keuze aan producten, in verschillende kleuren, afmetingen en prijzen.  Bent u een particulier, een bedrijf, een school of een overheidsinstelling? Dan zit je hier goed! Een picknicktafel van E-woodproducts is  gemaakt van robuuste en duurzame materialen. Door het eenvoudige onderhoud blijven ze lang mooi en kunnen ze voor iedere buitenactiviteit ingezet worden. De producten zijn ontworpen voor gebruik in parken, recreatieterreinen en bedrijven. Ze zijn allemaal specifiek ontworpen voor intensief gebruik. In totaal vindt u meer dan 3000 artikelen te koop bij E-woodproducts.be

Hou Hardhouten Tuinmeubelen Onderhouden?

Bekijk hier ons aanbod Tuinbanken

Gebruik bij nieuw houten tuinmeubelen nooit een hogedrukreiniger! Deze kan het hout beschadigen. Bij al wat oudere en verweerde houten tuinmeubelen mag je wel de hogedrukspuit gebruiken. Stap 2 – Behandelen houten tuinmeubelen Als de schoongemaakte houten tuinmeubelen goed zijn opgedroogd kun je ze gaan behandelen. Teakhouten tuinmeubelen kun je het beste oliën met een doek of een zachte kwast.

Teakhout is niet geschikt voor beits of lak door de olie die van nature in de teak zit. Hardhouten tuinmeubelen kun je 1 keer per jaar beitsen met een UV-bestendige beits of een doorzichtige lak. Hierdoor wordt voorkomen dat vocht in het hout dringt en dat de houten tuinmeubelen minder snel verkleuren.

Extra houten tuinmeubelen onderhoud tips - Plaats houten tuinmeubelen tijdens de herfst/winter overdekt of in de schuur - Zorg dat de tuinmeubelen in een goed geventileerde ruimte staan - Plaats houten tuinmeubelen niet onder plastic, dit zorgt voor meer vocht - Losse schroeven/bouten kunnen leiden tot houtrot omdat hier vocht zich in kan ophopen - Bescherm de poten van houten tuinmeubelen met kunststof of rubber doppen tegen vocht - Zet houten tuinmeubelen op een terras, liever niet op een (vochtig) gazon .

De lente breekt weer aan. Tijd om mijn houten tuinmeubelset uit de schuur te halen en op het terras te zetten. Maar na drie jaar blijken de tuinstoelen en tuintafel toch wat vaal en lelijk te worden en begint het hout zelfs op een paar plaatsen wat te splijten, barsten en buigen.

Een snelle Google-zoektocht leert me dat ik kan kiezen uit lak, beits en olie. Olie lijkt het meest milieuvriendelijk, dus dat kies ik. Maar werkt olie ook lekker en beschermt het mijn meubelen tegen weer en wind? Tuinmeubelen kun je behandelen met lak, beits of olie Lak vormt een laagje over het hout.

Picknicktafel Kopen? Bekijk Ons Ruime Aanbod

Daarnaast zit er in de meeste lakken oplosmiddel, vaak terpentine, die schadelijk is voor het milieu. Beits trekt grotendeels in het hout, waardoor de nerf beter zichtbaar blijft en de beits minder snel zal barsten dan een lak. De meeste beitsen gebruiken chemisch oplosmiddel, maar er zijn ook beitsen op waterbasis.

Doordat er geen laagje om het hout zit, heb je sneller een buts of kras in het hout zelf. Maar een beschadiging is ook weer snel een eenvoudig te herstellen met olie. Ik koos voor de “Hardhout olie Royal teak” van het merk tenco. Volgens de verpakking is deze “kleurolie voor vergrijsde tuinmeubelen” op waterbasis.

Maar de lente komt eraan en ik ben enthousiast. Dus ik besluit dan even vluchtig het stof eraf borstelen ook wel voldoende is en ga aan de slag - Goedkope Tuinmeubelen - E-woodproducts. Het eerste wat opvalt aan de olie is dat het erg dun en knal oranje is. Die kleur trekt gelukkig snel weg waarna een mooie warme roodbruine houtkleur overblijft.

Je hebt snel druipers in hoekjes en die wil je voorkomen om overal een mooie gelijke laag te krijgen. Gelukkig is de olie erg vergevingsgezind. Als je een druiper na 5 minuten pas tegenkomt, kun je hem eenvoudig met een kwast wegwerken en zie je er even later niks meer van.

Door het gebrek aan chemische oplosmiddelen merkte ik dat de zware delen uit de olie naar beneden leken te zakken. Na twee tuinstoelen was de bovenste laag olie in het blik wat dunner dan aan het begin. Vandaar dat er op de verpakking staat dat je niet alleen voor, maar ook tijdens het verven moet roeren.

Picknicktafel Kopen? Online Massieve Picknicktafels

Tot slot duurt het een paar dagen voordat de olie helemaal is ingetrokken. Na een dag was het hout nog wat plakkerig. Maar na drie of vier dagen kon ik er weer gewoon op zitten. Tuinmeubelen behandelen met olie in plaats van beits of lak: werkt het? Tijd voor het oordeel: is olie op waterbasis een geschikt milieuvriendelijk alternatief voor verf of beits op basis van terpentine voor tuinmeubelen? Het resultaat: Rechts een onbehandelde stoel, links een stoel 48 uur na behandeling met olie (Goedkope Tuinmeubelen - E-woodproducts).

De olie was even wennen, maar na een paar minuten had ik de smaak te pakken. De verwerking is prima en misschien zelfs wel makkelijker dan lak omdat de olie in het hout trekt en daardoor kleine slordigheidjes verdoezelt. Of het hout goed beschermd is tegen weer en wind, is zo snel moeilijk te zeggen.

Het milieu is in ieder geval goed beschermd met deze oplossing, want er zit nauwelijks oplosmiddel in. De kleur is natuurlijk smaak. Maar ik houd wel van houten tuinmeubelen met een natuurlijke uitstraling en daar slaagt deze olie prima in. De houtstructuur komt mooi naar voren en de tuinset ziet er weer fris en goed uit.

Houten tuinmeubelen zijn prachtig als ze nieuw zijn, maar hoe onderhoud ik ze. Deze pagina gaat over schoonhouden en schoonmaken van houten tuinbanken, tuintafels, tuinstoelen van teakhout en hardhout. En hoe blijven ze mooi en worden ze niet groen van algen. Dit is makkelijk met onze Bio-Woodcleaner die u bij ons online kunt bestellen of natuurlijk ook afhalen .

Buiten bij onze showroom staan tuinbanken en tuintafels van hout, die al meer dan 20 jaar buitenstaan, en 2 x per jaar met Bio-Woodcleaner, ingespoten worden. U zult verstelt staan . En wij overtuigen u dat schoonmaken van houten tuinmeubelen niet meer nodig is - Tuinmeubelen kopen. Als u mooi patina grijs teakhout of hardhout wat prachtig schittert in de zon, tenminste mooi vindt.

Design Tuinmeubelen Outlet - E-woodproducts

Het teakhout of hardhout wordt dan donker, met vieze vlekken en kale plekken. Het teakhout mooi patina grijs laten worden, met behulp van onze milieuvriendelijke Bio-Woodcleaner is prachtig. Dit kost nagenoeg niets, wij leveren dit nagenoeg voor kostprijs. 2 opties voor het onderhoud van houten tuinmeubelen met Bio-Woodcleaner Wilt u het hardhout of teakhout mooi grijs laten worden, en vrij van algen houden dan is het advies 2 x per jaar inspuiten.

Zo makkelijk is het onderhoud van houten tuinmeubelen. Inspuiten met Bio-Woodcleaner Twee keer per jaar inspuiten met Bio-Woodcleaner tegen groene aanslag van algen (+/- 2 minuten werk per meubel) Het hout krijgt een mooie grijs patina kleur, verders hoeft u niets te doen. dit bijt in) Met minimale inzet het hele jaar genieten van uw houten tuinmeubelen.

het is verpakt in een yerrycan van 5 liter, dan heeft u dus in totaal 10 liter vloeistof. Hiermee kunt u bijvoorbeeld 1 grote tuintafel, 6 tuinstoelen en 1 tuinbank mee inspuiten. Het ziet er tijdens het inspuiten uit als na een regenbui, na het opdrogen krijgt het hout weer de kleur voor het inspuiten.

En dan krijgt het hout langzaam een mooie patina grijze kleur. Als u dit 2 x per jaar doet, in herfst en voorjaar, wordt het teakhout niet groen en blijft prachtig patina grijs. Goedkope Tuinmeubelen - E-woodproducts. Zo eenvoudig is het onderhoud van houten tuinmeubelen. Hout schoonmaken met Bio-Woodcleaner Het houten tuinmeubel schoonmaken met Bio-Woodcleaner bij meubelen welke jaren niet onderhouden zijn.

Op de foto hieronder ziet u een houten tuinbank en houten tuintafel die sinds 1989 buiten staan, bij onze showroom. Wij doen niets meer dan 2 x per jaar inspuiten met Bio-Woodcleaner, en moet u eens kijken hoe prachtig het er uit ziet. zo makkelijk is het onderhoud van hout.

Navigation

Home

Latest Posts

Auto Verkopen Via Autoscout

Published Jun 29, 22
3 min read

Citroen Mehari Precio

Published Jun 13, 22
6 min read

Auto Onderdelen Opel Vivaro

Published Jun 13, 22
5 min read